Zeer waarschijnlijk
heeft het laatste nieuws rondom het Coronavirus u al bereikt.
Om het aantal besmettingen tegen te gaan is er vanuit de overheid besloten de
komende tijd streng de hand te houden aan een aantal voorzorgsmaatregelen.
Op versoepeling van de maatregelen lijken we de komende tijd absoluut niet te
kunnen rekenen.
We hebben moeten
concluderen dat we de veiligheid van onze gasten niet langer kunnen garanderen.
De preventieve corona maatregelen, waaraan wij strikt de hand willen houden,
zorgen er daarnaast voor dat er tijdens de workshops en kooklessen een situatie ontstaat waarin er voor zowel deelnemers als leden van Team Meet the
Chef geen ruimte is voor één op één contact en spontaniteit.
In verband hiermee hebben we met pijn in het hart moeten besluiten al onze activiteiten voor 2020 af te zeggen.
Deelnemers die zich hebben ingeschreven voor onze activiteiten en reeds hebben betaald ontvangen hun geld binnen 3 dagen terug.
Wij hopen u terug te zien in betere tijden. Tot die tijd: blijf gezond!
KOOKLESSEN
Tijdens de kooklessen van Meet the Chef werkt u in kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Plezier en passie staan daarin voorop. Alle benodigdheden, producten, kruiden en andere ingrediënten worden door Meet the Chef verzorgd. Onder het genot van een kop koffie of thee krijgt u een korte introductie van de chef en vertelt hij u het plan van aanpak.
Naast, natuurlijk, het koken geeft the Chef u constante begeleiding in bijvoorbeeld het schoonmaken van de producten, snij-technieken of het hergebruiken van afvalrestjes in andere gerechten. U leert de verschillende garings-methodieken en het voorkomen van veel gemaakte fouten. Alle kooklessen vinden plaats in de namiddag en vroeg avond van 15.30 tot 18.30 uur in onze locatie RSG Ter Apel en van 16.00 tot 19.00 in onze locatie Hondsrug College Emmen.
Aan het einde van de les proeven we en discussiëren we over wat we hebben gemaakt.
Na afloop ontvangt u een leuk persoonlijk cadeau.
Onderstaand ziet u een overzicht van de door ons aangeboden kooklessen. Nieuw in ons programma zijn de
4-jaargetijden lessen. Deze staan in onderstaand overzicht opgenomen, maar worden onderaan deze pagina uitgebreid toegelicht.
Middels het inschrijfformulier onderaan deze pagina kunt u zich opgeven voor één of meerdere kooklessen. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving, aanvullende informatie en een betaallink. Op het moment dat uw betaling is ontvangen is uw inschrijving definitief .
In deze les leert u de kenmerken van verse vis herkennen.
Onder begeleiding van the Chef leert u vis fileren en schoonmaken en maakt u
kennis met verschillende smakelijke bereidingswijzen zoals pocheren, grillen en
"en papillotte".
Tevens leert u de verschillen in eigenschappen tussen de platvis en rondvis.
The Chef maakt voor u, op basis van beschikbaarheid en
versheid, de keuze waar we vandaag mee gaan werken. In deze les maakt u kennis
met zalm, zeebaars, coquilles, gamba's en ander soorten platvis en rondvis*
*Op basis van beschikbaarheid in de markt.
De Nederlandse naam aardappel; appel uit de aarde, is eigenlijk een beetje vreemd. De aardappel is namelijk geen fruit maar groente en lijkt niet eens op een appel. In Duitsland heet de aardappel "Kartoffel". Dit is afgeleid van de Spaanse omschrijving 'tartufo blanco' (blanke knol). De Engelsen namen de aardappel uit de Carribean mee, waar deze 'batata' wordt genoemd. Hierin ligt de oorsprong van de Engelse naam 'potato'.
In deze les neemt The Chef u mee naar aardappelland en maakt u kennis met de belangrijkste soorten en verschillen in kruimigheid, kleur en toepassingen. Ook maakt u kennis met de zoete aardappel.
Tijdens deze les maken we een puree, gratin, pommes dauphine, aardappelsoesjes en pommes duchesse en leren we aardappelen te konfijten
lees de informatie onderaan deze pagina
De Chef vertelt u over de verschillen in kenmerken, structuur, de vereiste bereidingswijze en voorbereiding (ontvliezen) tussen varkensvlees en rundvlees en gaat dieper in op de verschillende rundvlees soorten als "bavette" (werkvlees). Hoe bereid je rood, medium of bien cuit? En hoe is dat op een eenvoudige professionele manier te realiseren? We gaan dieper in op verschillende bereidingswijzen als bakken, grillen, stoven, slow cooking en sous vide en bereiding in de oven. Verder leert u hoe u smaakvol kunt garneren, marineren en kruiden.
Het beste van het rund bereiden we tijdens deze les zoals rib-eye, tournedos en biefstuk.
16.00 - 20.00 uur | € 75,00
Deze les bestaat uit twee gedeeltes. Voor de pauze
behandelt de Chef het thema : wild. Na de pauze wordt dieper ingegaan op de
bereiding van gevogelte en kip.
Wild:
Afhankelijk van het marktaanbod komen wildsoorten zoals hert of ree, konijn, eend en everzwijn in de praktijk aan bod. U leert het vlees voor te bereiden en u wordt geïnformeerd over de kenmerken (geur en sterke smaak) en hoe daar mee om te gaan. Verschillende bereidingswijzen passeren de revue en u leert het gedoseerd gebruik van kruiden en specerijen.
We bakken, braden en stoven het wild maar leren ook wild te konfijten.
Tevens vertelt The Chef welke bijgerechten hij zou combineren met deze bijzondere gerechten.
Gevogelte en kip:
Gevogelte maar vooral kip wordt in de culinaire wereld vaak een beetje als een ondergeschoven kindje behandeld. In dit deel van de kookles bewijst The Chef u het tegendeel en laat u door middel van speciale en smaakvolle gerechten kennis maken met de diversiteit die gevogelte (én kip) biedt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Coq au Vin of Eend in combinatie met sinaasappel. Klassieke gerechten met gevogelte in de hoofdrol. Gerechten die qua smaak en beleving zeker niet onderdoen voor de wat bekendere klassiekers.
Dessert - nagerechten - dinsdag 17 november 2020
geannuleerd wegens Corona-virus
RSG Ter Apel
15.30 - 19.30 uur | € 67,50
Het toetje, de kers op de taart, de slagroom op de taart.
Nagerechten worden geserveerd na de hoofdmaaltijd en dienen als luchtige, meestal zoete afsluiter van de maaltijd. Hoewel men steeds meer kiest voor een hartig dessert concentreren we ons in deze les op de zoete variant.
U leert verschillende bereidingswijzen en het gebruik van zuivel maar ook van zuivelvervangers als sojaroom, amandelmelk en kokos.
In deze les gaan we samen bavaroise, chocolademousse, tarte tatin en ijs maken. Tevens laat The Chef ons zien hoe u een vruchtensaus (coulis) maakt.
geannuleerd wegens Corona-virus
SPECIAL - 4 kooklessen - 4 jaargetijden
Kortingsprijs bij inschrijving voor alle vier kooklessen: € 250,00
In deze lessen kookt u met de ingrediënten die het jaargetijde ons biedt.
We koken een compleet 3 gangen menu!
De nadruk in deze lessen ligt meer op de praktijk en wat minder op de theorie. Gedurende de lessen vertelt The Chef u wel het hoe en waarom.
U kunt inschrijven per les per
jaargetijde of in één keer boeken voor alle vier de lessen.
Deelnemers die zich inschrijven
voor alle vier de lessen hebben voorrang.
Lente - dinsdag 17 maart 2020 | RSG Ter Apel | 15.30 - 19.30 uur | € 75,00
Voorgerecht:
Gemarineerde Zalm
Venkel Appelsalade
Sinaasappelvinaigrette
Gebrande Amandelen
Hoofdgerecht:
Lamsrugfilet
Gepocheerd Ei
Hollandaisesaus
Asperges
Nagerecht:
Citroen
Merengue Taart
Zomer - dinsdag 30 juni 2020 | RSG Ter Apel | 15.30 - 19.30 uur | € 67,50
Voorgerecht:
Klassieke Caesar Salad
(met kwartelei, gegrilde scharrelhoen, krokantje van Parmezaan)
Hoofdgerecht:
Gegrilde Zalmfilet
Pesto Tagliatelle (u maakt zelf de pasta)
Gepofte Cherrytomaat
Nagerecht:
Limoen Crème Brûlée
Gemarineerde
Aardbeien
Herfst - dinsdag 29 september 2020 | RSG Ter Apel | 15.30 - 19.30 uur | € 67,50
Voorgerecht:
Pompoenspread
Paprika in tempura
Naanbrood
Kruidenolie
Hoofdgerecht:
Gebakken kabeljauwfilet
Klassieke risotto
Gekarameliseerde Bospeen
Salsa Verde
Nagerecht:
Carrot Cake
Gekarameliseerde
walnoten
Vanillemascarpone
Winter - dinsdag 8 december 2020 | geannuleerd wegens Corona-virus | € 67,50
Voorgerecht:
Pastinaaksoep
Hoofdgerecht:
Boeuf Bourguignon
Aardappelgratin
Rode Kool (gestoofd in zelfgemaakte marinade bestaande uit o.a. balsamico, zoethout en crème de cassis)
Nagerecht:
Moulleux
van Pure & Witte
Chocolade
Hazelnootcrumble
Specerijen
Roomijs
Middels onderstaand inschrijfformulier kunt u zich opgeven voor één of meerdere kooklessen. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving, aanvullende informatie en een betaallink. Op het moment dat uw betaling is ontvangen is uw inschrijving definitief .